torsdag 26 mars 2009

Dåliga ursäkter

Ni som skäms för att ni hittat på dåliga ursäkter, till exempel då ni inte gjort läxan hunden åt upp boken eller då ni velat slippa en hemsk tillställning tyvärr jag kan inte komma för mammas mosters mans kusin är sjuk, ni kan sluta skämmas nu. 
För i Kina minsann, där skäms man inte för genomskinliga bortförklaringar. Vad sägs om:
 
Internerna lekte en lek med bindel för ögonen och en av dem råkade slå huvudet i väggen

Han som råkade slå huvudet i väggen, råkade också dö fyra dagar senare.
Ovanstående stod att läsa i en polisrapport angående en intern som dött under mystiska omständigheter i ett kinesiskt fängelse.

Det positiva i eländet är att kinesiska myndigheter tvingats erkänna de usla förhållandena i landets fängelser och att en fängelsereform börjat diskuteras. Detta sedan den dödade fångens pappa berättat för en tidning att hela sonens kropp varit blåslagen och svullen. När myndigheterna försökte sig på fler bortförklaringar till de uppkomna skadorna, protesterade allmänheten som läst om händelsen på nätet. De tyckte att förklaringarna om internens död var för orimliga. 
Polisens senaste förklaring av vad som hände i fängelset låter: Li dödades av tre medfångar utan att fångvakterna gjorde något åt det.

Att det ska vara så svårt att klämma ur sig sanningen?!
Tyvärr kan jag inte skriva mer nu, för jag har blivit lam i vänsterhanden på grund av ett nageltrång på pekfingret.



1 kommentar:

Anonym sa...

Välkommen till bloggandets värld... härligt att få läsa dina ord. Lycka till, jag kommer följa dig med spänning. Kram PPM i sthlm