tisdag 21 april 2009

Tina Turnerhatande DN-recensent?

Dagens Nyheters recensent Hans Kronbrink menar att Tina Turner tacksamt ska buga och bocka för de män som skrivit låtarna hon sjunger: "Hon har en rad män att tacka för en stor del av sin framgång, som Phil Spector, John Fogerty, Mark Knopfler, Tony Joe White vars låtar hon lånat/fått och gjort till sina", skriver Kronbrink.

Av alla Tina Turners hittar, är det bara Nutbush city limits hon själv skrivit, så Kronbrink tycker det känns snålt att Tina Turner inte nämner upphovsmännen till de andra hittarna under konserten i Globen. Jag undrar hur ofta till exempel Tom Jones tackar Burt Bacharach? 

Kronbrink anser också att det är anmärkningsvärt att Tina Turner sålt över 200 miljoner skivor. Hon är ju en coversångerska. Har ni hört talas om coversångaren Frank Sinatra? Nej just det, sångerska eller sångare, heter det om herr Kronbrink inte kände till det.

Mest ont i magen får jag när Kronbrink kritiserar Tina Turner för att hon inte kommenterade sin förra man, Ike Turners, bortgång. Vad vill han att hon skulle säga: "Ike hade en fin högerkrok, den rackaren, det måste jag säga"? 

Jag undrar om Hans Kronbrink tycker att Tina Turner glidit genom artistlivet på en räkmacka och att räkorna är låtskrivarna? Är Tina Turner inte mer än de låtar hon sjunger? Är det rösten, movsen och karisman som karakteriserar Tina Turner eller enbart låtarna? Hur som helst så framstår det med oönskad tydlighet vad recensenten anser i den frågan. 

Tina Turner - låt dina låtskrivare komma till dig, för deras rike tillhör dig!








3 kommentarer:

Anonym sa...

Knivskarpt!

orage sa...

exxxaaactly....

kronbrink visar ganska tydligt att han inte har en susning. vilket pucko.

sänk you

Emmelie sa...

Jag tackar ödmjukast och skänker orden åter. Med vänliga hälsningar/ Lenas Emmelie.